12 Mar 2013

Yaz Yaklaşıyor, Peki ya formda mıyız ?


Evet arkadaşlar yaz yaklaştı ve hepimizi bir telaş aldı yine. Hemen hemen hepimiz güneş ve denizle buluşmayı hasretle bekliyoruz, yaz aylarının bir an önce gelmesini iple çekiyoruz fakat  formda mıyız ? yaza hazır mıyız? Bikini ya da mayomuzu giyip ayna karşısına ilk geçtiğimizde kendimizden hoşnut kalmayacağımız kesin. :)



Bu her yaz başlangıcının ve bizim gibi sürekli diyet ile uğraşanların pazartesi sendromu gibi yaz sendromu değişmez senaryosu. Nisan bu nedenle çok önemli bir ay. Şimdi hazırlanma zamanı ki vaktinde başlayıp yaza istediğimiz gibi girebilelim. Tabiki bir anda 15-20 kilo vermek sağlıklı değil, :) amaç düzenli,sağlıklı ve kalıcı kilo vermek. Bu nedenle uzmanların önerdiği reçeteleri hayat tarzımız, beslenme biçimimiz, ve sağlık koşullarımıza uygun olarak seçmek gerek. İşte kilo vermek için ipuçları...

Sağlıklı Kilo vermek için küçük ipucları
 
Her öğüne mutlaka "protein" ile başlayınız.

Öğünlerinizi aksatmayın. Her öğün arası süreye dikkat edin. Düzenli olarak öğünlerini tamamlayanlar, aşırı açlık yaşamadıklarından dolayı kilo kaybetmede daha başarılılar.

Ayakta yemeyin. (Oturarak yemek sünnettir.) Gıdanız ne olursa olsun, tabak kullanın ve sofraya oturun. Yemeğinizden keyif alın.(Sanatsal bir olay) Bu törensel tavır, porsiyonun tamamını bitirmeden doymanızı sağlar.
 
Her gün 40 adım yürümenin 40 yıl hatırı vardır. En az 30 dakikanızı harekete ayırın. Sizin için uygunsa dans edebilir, merdiven inip çıkabilir yahut dört başı mamur bir egzersiz yapabilirsiniz. :)

Neyi ne kadar tükkettiğiniz büyük fark yaratır. Aslan payını lifli gıdalara ayırın. Küçük porsiyonları ''tehlikeli'' statüsündeki gıdalara verebilirsiniz. :)

Bol su içmeyi ihmal etmeyin.
 
Olumlu düşünün: Sağlıklı bir yaşam tarzını getirilerine odaklanmak, sizi her zaman amacınıza yakın tutacak. İnanın, bu basküldeki rakamlardan çok daha fazlasını size kazandırır.
 
Kendinize özel diyet programını doktorunuzdan öğrenin ve öyle başlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnsanlar sizin yorumlarınızı önemsiyor; Lütfen yorumunuzu bırakınız.