8 Haz 2011

Sıfır şeker, sıfır bağımlılık, sıfır zarar

instakitap


Metabolik balans günlüğüme yeni bir makale ile devam ediyorum. Masabaşı çalışan olduğum için işim gereği sabah 9 akşam 6 hareketsiz bir şekilde masa başında çalışıyorum. Hep bilgisayar başında geçiyor günüm. Sadece yemek yemeye ve lavabo ihtiyacı için kalkıyorum yerimden.

Bulunduğum ofiste yaklaşık 14 kişi çalışıyoruz. Her çay siparişinde hep parmak kaldıran çay bağımlılarının başında geliyorum ofiste. Her çay istendiğinde bende diyorum. Hala da devam ediyor bu şekilde. İşyerinde ortalama 10-12 bardak çay içiyorum. Hal böyle olunca 12*2 = 24 adet küp şeker tüketmiş oluyordum. Bir küp şekerin 20 kalori olduğu gerçeğini hepiniz biliyorsunuzdur. 24*20 = 480 Kalori. Sadece içtiğim çaya ilave ettiğim şekerden ortalama 500 kalori alıyordum. Ve şekerin sadece kalori olarak vücuda girdiğini düşünmeyin. Şeker insanı içten içe bitiren sinsi bir hastalık. En az sigara kadar zararlı. Hele bir de ailenizde şeker hastası olan tanıdıklarınız varsa ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız.

instakitap


Metabolik balansa başladığım günden itibaren şekeri hayatımdan çıkarttım. Şeker namına hiçbirşey tüketmiyorum. Ve günlük içtiğim çay sayısında herhangi bir düşüş yok. İnanın çayın tadına vardım.

Şeker ve zararları hakkında bir makaleyi alıntı yapmak istiyorum. Hepinize iyi günler.

British Medical Journal’da yeni yayınlanan bir makalede “Şeker tütün kadar tehlikeli, zarar verici ve bağımlılık yapıcı olduğu için uyuşturucu sınıfına sokulmalıdır” diyor.

Gözünüzün önüne yeğeninize, çocuğunuza “hediye ettiğiniz” çikolatalar, gofretler mi geliyor? İnsanı sigaraya, uyuşturucuya en yakınları alıştırır...Çocukları da “şeker isimli zehire” anne-babaları alıştırıyor en önce.
Şekerin ettikleri Fazla şeker tüketmek kan şekerini çok çabuk artırıyor ve pankreas aşırı insülin salgılıyor. Buna “metabolik sendrom” deniyor. İnsülin, şekeri regüle ettikten sonra fazlasını yağ olarak depoluyor. Kan şekerindeki ani düşüş ise sürekli acıkma hissine ve yemeye yol açıyor. Diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları, böbrek taşları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor. Kan dolaşımıyla vücudun her tarafına taşınan şeker özellikle de göbek, kalçalar, göğüsler ve bacağın üst kısmında toplanıyor. Bu bölgeler de dolduğunda, yağ asitleri kalp ve böbrek gibi aktif organlara dağılıyor. Bu organlar gittikçe yavaşlıyor ve
sonuçta dokuları bozularak yağa dönüşüyor.


instakitap

4 yorum:

  1. eh biraz içim karardı şekerin neden olduğu olumsuzluklar tekrar karşıma çıkınnca ama gerçeklerden kaçılmıyor.sizi tebrik ediyor başarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Gerçekten şekerin sağlık üzerinde çok büyük etkileri var. Aman dikkat diyorum.

    YanıtlaSil
  3. Metabolik balans diyetini yapıyorum.2ay oldu.bugüne kadar canım hiç tatlı istememişti.ama şimdi deliriyorum.dondurma güllaç baklava gözümün önünden gitmiyor.durumum bir sigara bağımlısından farklı değil.bende şimdi anlıyorum ki şeker bağımlılık yaratıyor.
    doktorum bugüne kadar şeker yemekten haz aldığın reseptörlerinin stokları artık bitti.bu gıdalar yemen için seni vücudunu nefsini uyarıyor.seni15-20 gün daha zorluycak bu yarışı sen kazanırsan kilo vermeye devam edersin ama nefsin kazanırsa bu diyette bırada tehlikeye girer dedi..çok doğru buluyorum beni gerçekten zorluyor ama yemiycem.sizde yenik düşmeyin bu gıdalara.bu diyeti uygulamasanızda yiyebileceğimiz besin gruplarının listesini çıkartın.DENİZLİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denizli de nereye gidiyorsunuz bilgilendirir misiniz beni

      Sil

İnsanlar sizin yorumlarınızı önemsiyor; Lütfen yorumunuzu bırakınız.