29 Nis 2014

Satış Ortaklığı Hakkında Genel Bilgiler

SATIŞ ORTAKLIĞI TEORİK BİLGİ

Satış ortaklığı sistemini oluşturan 4 temel öğe vardır;
 A: Sağlayıcı (Firma veya Birey) : Ürünün sahibi veya üreticisi birimdir. Bu bir firma olabileceği gibi, şahısta olabilir.
 B: Satıcı (Aracı Kurum veya Birey) : Bu sizsiniz.
 C: Ürün (Servis,Fiziksel Ürün,Yazılım) : Satışına aracılık edeceğimiz, fiziksel ürün, yazılım veya hizmettir.
 D: Alıcı (Müşteri) : Ürünü alacak ve bize komisyon kazandıracak kişilerdir.

Satış ortaklığı programlarından birine dahil olmak için bir şirket olmanıza gerek yoktur. Sattığınız ürünün vergilendirmesi ürünün sağlayıcısı tarafından yapılır.

Ayrıca bir satış ortağı olarak, ürünü geliştirme, ürün ile ilgili sorunları onarma, stoklama, sipariş alma ve düzenleme ödemeleri işleme alma ve ya diğer satıcıların satışlarını takip etmek gibi zorunluluklarınız yoktur.
Yapmanız gereken ve sizi ilgilendiren kısım sizin satışlarınız ve satışını
yaptığınız ürünler için potansiyel müşteri bulmaktır. Bu müşterileri bularak müşterilerinize ürün satışını gerçekleştirdikten sonra diğer işlemler ürünün sağlayıcısına aittir. Siz satışınızdan komisyonunuzu alarak yeni satışlar için yeni müşteri arayışına girebilirsiniz.

SATIŞ ORTAKLIĞI TÜRLERİ

Satış Ortaklığı Programları Türleri Nelerdir?
 Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) programları kendi içinde 3’e ayrılır.

1.Pey Per Sale (Satış Başına Kazanç): PPS kısaltmasıyla bilinen bu affiliate programı türünde sadece bir kişi sizin sağladığınız affiliate linkinden gittiği sitede bir satın alma gerçekleştirirse ödeme alırsınız. Sağladığınız link üzerinden gerçekleşen her satın alma için daha önceden belirlenen yüzde üzerinden komisyon kazanırsınız. Affiliate programlarının çoğu bu türe girmektedir.

2.Pay Per Lead (Yönlendirme Başına Kazanç): PPL genelde marka
pazarlaması ile uğraşan pazarlamacıların, tüketicinin ilgisini çekmek için birden çok temas noktası yaratmasını sağlayan, basın bülteni, e-mail listeleri, topluluk sitesi, ödül programı veya üye edindirme programları için tercih edilen program türü olup sizlerin bu program türünde yönlendirme başına ödeme alacağınız sistemdir. Linkiniz üzerinden gönderdiğiniz insanların bir ürün satın alması şartı beklenmez. Bu kişiler sadece bir yere üye de olursa siz yine kazanç elde edersiniz. Kısaca insanları satış ortağınıza yönlendirmeniz beklenir.

3. Pay Per Click (Tıklama Başına Kazanç): PPC programında, affiliate
linkinize veya banner reklamınıza herhangi biri tıkladığında komisyon
kazanırsınız. Genelde belirli bir tıklanma sayısına ulaştığınız zaman ödeme alırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnsanlar sizin yorumlarınızı önemsiyor; Lütfen yorumunuzu bırakınız.