12 May 2014

Satış Ortaklığı Analizi

En İyi Satış Ortaklığı Programları Hangileridir?

Affiliate programlarını seçmeden önce hangi programa katılacağınızı bilmeniz en temel ve doğru atılması gereken adımdır. Aşağıdaki maddeler bir affiliate programını seçerken dikkat etmeniz gerekenleri içerir. Bir affiliate programını seçerken şu sorulara aldığınız cevapları düşünün.

Satışını yapacağınız ürünler kaliteli mi? Satışını yapmayı planladığınız ürün veya servisleri alan müşteri mutlaka bu üründen memnun kalmalı. Satın aldığında memnun kalacağını düşündüğünüz ürünün satış oranı da yüksek olacaktır.

Alacağınız komisyon oranı nedir? Ürünün komisyon oranı dikkat edeceğiniz önemli hususlardan biri olmalı. Yüksek komisyon veren ürünler tercih edilmeli. Fakat bu durum sizin satış stratejinize göre değişkenlik gösterebilir.

Affiliate ürünün satıldı site iyi dizayn edilmiş mi? Bir ürünün kendisi kadar ürünün satışının yapıldığı sayfanın dizaynı da çok önemlidir. İyi dizayn edilmiş bir satış sayfası satış oranlarını oldukça yükseltebilmektedir. Açılış sayfası kalitesini saptayan unsurlardan biri olan dizayn dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Ürün hakkında istatistikler nelerdir? Ürünün satışına başlamadan önce ürünle ilgili mutlaka bilgi edinmelisiniz. Ürün istatistikleri size o ürünü satmaya başlayıp başlamayacağınız hakkında oldukça fazla bilgi verecektir.

İnternette ürünle ilgili genel kanı nedir? Bir ürün insanlar tarafından olumsuz yorumlar alıyorsa, bu ürünün satış oranı düşecektir. Ürünün güvenirliği satış oranını doğrudan etkilediği için satacağınız ürünü seçerken mutlaka önceden internette bir araştırmasını yapınız.

Ürünü satan affiliate ortağı sayısı nedir? Sizinle beraber aynı ürünü satmak isteyen çok sayıda affiliate ortağı olabilir. Rekabet edeceğiniz platformu, rakiplerinizi önceden tanımalı ve ona göre adım atmalısınız.

Affiliate sponsorunuz size destek veriyor mu?Birçok affiliate sponsoru satış ortaklarına desek vermektedir. Sizlerin daha fazla satış yapması affiliate sponsorlarını daha fazla kazanması anlamına geldiğinden sizleri desteklemek onlar için önemlidir fakat destek vermeyen veya veremeyen affiliate sponsorları da bulunduğundan ürününü satacağınız sponsorun desteği olup olmadığını mutlaka öğreniniz.

Satacağınız ürün ile sitenizin sinerjisi nasıl olur? Seçtiğiniz ürünü hali hazırda var olan sitenizden satmak isteyebilirsiniz. Bu durumda sitenizin içeriği ile ürün arasındaki bağı gözden geçirmelisiniz. Sağlık alanında faaliyet gösteren bir sitede bir zayıflama ürünü satışı oldukça başarılı olabilirken, teknoloji konulu bir sitede satış oranları çok daha düşük olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnsanlar sizin yorumlarınızı önemsiyor; Lütfen yorumunuzu bırakınız.