1 Ağu 2011

En Faydalı 5 Besin

YULAF : 
Diğer tahıllara göre daha fazla çözülebilen posa içermesi ile öne çıkan tahıl; demir, selenyum, magnezyum, çinko, E vitamini, tiamin, niasin, riboflavin, folat ve diğer B grubu vitaminleri içerir. İyi bir antioksidandır. Kolesterolü düşürür, kan şekerinizi düzenler, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar, kilo kontrolüne yardımcı olur.


YEŞİL MERCİMEK :
Tanelerin dış kısmında çözülebilen ve çözülemeyen posa, iç kısmında nişasta ve protein bulunur. Yağ içeriği çok düşüktür ve çoğunluğu doymamış yağ asitlerinden oluşur. Kolesterol içermez. Protein, karbonhidrat, lif, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve yüksek oranda folik asit içeriri. Haftada 3 kere tüketilmelidir. Sindirim sistemi hastalıklarının, bazı kanser türlerinin, kalp ve damar hastalıklarının önlemesinde önerilir.



 BULGUR :
Çözülebilen ve çözülemeyen lifler bakımından oldukça zengindir. Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir. B1, B6 vitaminleri ve niasinden zengin bir besindir. Vücutta dengeleyici etkisi vardır. Kan şekerini düşürmeye yardımcı olur. Tokluk hissi vererek kilo vermeyi kolaylaştırır.

1 yorum:

  1. öbür ikisini unuttunuz sanırum. en değerli 5 besin başlığına yalnızca 3 besin yazılmış öbür 2 si yok.

    YanıtlaSil

İnsanlar sizin yorumlarınızı önemsiyor; Lütfen yorumunuzu bırakınız.