13 May 2014

Dikkat Edilecek Hususlar

Bir Affiliate Programına Katılırken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Altın Kural

1. Bir affiliate programına katılırken dikkat etmeniz gereken hususların başlıcalarından biri satacağına inandığınız ve satmaktan da mutlu olacağınız ürünlerin affiliate programlarında bulunuyor olması olacaktır. Dijital ürünler veya fiziksel ürünler, her iki ürün tipinde de son kullanıcının memnuniyeti düşünülmeli ve ürün seçimi bu kurala dayandırılmalıdır. Bir ürün veya servis ne kadar iyi olursa, siz de bu ürünü başkalarına tavsiye etmek için o kadar hevesli olursunuz. Aynı zamanda çok daha fazla sayıda insan da bu tür ürünleri satmak veya tanıtımını yapmak için kolayca size katılır.
2. Seçtiğiniz ürün sitenizin içeriği ile bağdaşmalı, ilgili olmalı. Başka bir deyişle, eğer web siteniz üzerinden satışlar gerçekleştirmeyi planlıyorsanız ve sitenizin içeriği yiyecek ve içecek üzerineyse araba ürünleri satan bir satış ortaklığı programına katılmanız ve o ürünleri satmanız olumsuz olacaktır. Yiyecek ve içecek üzerine kurulu sitenizi ziyaret eden insanlar bu konularda içerikler bulmak ve belki de bunları diğer insanlara tavsiye etmeyi beklerken, araba parçaları, araba ürünleri gibi ürünlerle karşılaşma bu insanlar için beklenmedik olduğu kadar olumsuz bir tablo yaratacaktır.
3. Göz önünde tutmanız gereken üçüncü kural ise bir satıştan ne kadar yüzde veya direk komisyon alacağınızdır. Bu konuda hassas davranmanız sizin kar oranınıza direk yansıyacağı gibi satış stratejinize bağlı olarak seçimleriniz değişebilir. Ancak genel olarak sizin çalışmanıza ve gayretinize değecek oran bir komisyonu henüz ürün seçiminin başında belirlemeniz gerekir.
4. Nasıl ve ne kadar zaman sonra ödeme alacaksınız? Bu soru dikkat etmeniz gereken dördüncü kuralı oluşturmaktadır. Bazı kurumlar size ödeme yapmak için satışlarınızın adet olarak belli bir sayıya gelmesini beklerken, bazıları da sayı ile ilgilenmeyip belirledikleri alt limiti kazancına ulaşmanız durumunda size ödeme yaparlar. Bu oran genelde 100 dolar civarındadır. Bu bağlamda  çalışacağınız affiliate programını seçerken bu konuyu mutlaka kesinleştirin. ClickBank gibi temeli çok sağlam ve dünya çapında günlük işlem hacmi yüz binlerce dolar olan güvenli affiliate siteleriyle çalışmanız bu işi sürekli yapmanız açısından çok önemlidir.
ClickBank, Commission Junction, Amazon ve Ebay gibi büyük sitelerle çalışırsanız elbette ki 100 dolar limitini siz sadece 1 günde geçeceksiniz ve ödeme konusunda hiç sıkıntı yaşamayacaksınız. Fakat henüz tanımadığınız bir affiliate programına katılıyorsanız bu konuya dikkat etmenizi önemle tavsiye ediyoruz.
5. Ürününü satacağınız siteler iyi satış yapabiliyor mu? Zaten satış yapamayan ama sizden satış yapmanızı bekleyen bir kişinin veya kurumun ürününü çok satmayı beklemeyin. Elbette ki keşfedilmemiş bir ürün veya servis bulabilir, ürün sahibi bunu satamıyor olsa da siz yüksek komisyonlar alarak bu ürünleri satabilir ve çok iyi bir kazanç elde edebilirsiniz. Fakat hali hazırda zaten iyi satış yapan bir sitenin ürününü satmanız sizin için daha garanti olacaktır.
Şunu unutmayın; bir siteye tonlarca ziyaretçi gönderebilirsiniz, fakat gönderdiğiniz o site işini iyi yapamıyorsa sizin de işinizi iyi yapmanıza yardımcı olamayacağı gibi çalışmanızı ve gayretinizi boşa çıkarabilir. Unutmayın ki; bir satıcı olarak satışlarınız sizin ticari kimliğinizi oluşturur. Satışlarınız sonraki satışlarınıza referans oluşturur. Müşterilerinize kötü deneyim yaşattığınız satışlar ileriye dönük olarak size olumsuz bir platform yaratacağından kendini kanıtlamış ürünleri satmanız veya adı iyi bir şekilde anılan affiliate sponsorlarını tercih etmeniz size her zaman fayda sağlayacaktır.
6. Ürününü satacağınız kişinin veya firmanın satışlarını gerçekleştirdiği sitenin istatistikleri size satışını yapacağınız ürünler ve önünüzdeki yol ile ilgili önemli bilgiler verir. Hem ürün analizi hem de satışını gerçekleştireceğiniz sitenin istatistikleri mutlaka dikkat etmeniz gereken bir konudur. İnternetteki ücretsiz hizmet veren çeşitli analiz ve istatistik sitelerini kullanarak bu siteleri ve ürünlerini inceleyebilirsiniz.
7. Kaliteli bir teknik yapıya bağlı olarak kaliteli bir affiliate satışını takip sistemi sunan programları tercih edin. Dönüşümlerinizi anlık veya gerçek zamanlı olarak takip etmeyi isteyebilirsiniz. Bu kitabın ileriki bölümlerine geldiğiniz zaman, satışlar yapmaya başlayacaksınız.
Fakat tek bir ürünü satıyor olduğunuzda bu ürünle ilgili satış istatistiklerini kendiniz takip edebiliyorken, 2, 3 den fazla ürün satış kampanyalarınızda ürün satış dönüşüm oranlarınızı takip edemeyeceksiniz. Bu nedenle dönüşüm oranlarınızı takip ederek hangi kampanyanızın başarılı olduğunu, hangilerinin çalışmadığını takip etmeye ihtiyaç duyacaksınız. İşte bu noktada size kaliteli bir affiliate takip programını seçmeniz çok önemli.
8. ClickBank, Commission Junction, Amazon, Ebay gibi ürünün sahibini önemsediği kadar satışı yapan kişiyi de önemseyen sitelerin affiliate programlarına katılmanız durumunda satış şartları için çok endişelenmeniz gerekmez. Fakat bazı affiliate programları ürünlerinin satışını yapacak kişilerin satış sayfaları ve ürün hakkında kullanılacak tanıtım yazıları için bazı şartlar koyarlar.
Genelde çoğu affiliate programları ürünle ilgili yazdıklarınıza müdahale etmezken küçük bir kısmı ürün için yazdıklarınızı satış başlatmadan önce kontrol etmek isterler. Bu sebeple affiliate programına katılırken şartları gözden geçirmenizde fayda var.
9. Ürününü satmaya karar verdiğiniz kişilerin veya kurumların size ne ölçüde destek verebileceği sizin için önemli olmalı. Her affiliate sponsoru destek vermezken bazıları bu konuda çok daha istekli olabilmektedir. Çünkü bilirler ki size ne kadar çok yardım ederlerse siz de o kadar çok satış kampanyanızda daha çok ürün satma imkanı yakalarsınız. Bu da her iki tarafın daha çok kazanmasını sağlayacaktır.
Destek sağlayan kişiler veya kurumlar size ürünü hakkında detaylı bilgiler içeren yazılar, grafikler, hazır site scriptleri, istatistikler, özel seçilmiş anahtar kelimeler ve ürünün satış coğrafyası gibi çok önemli bilgiler sunarlar. Bu bilgileri nasıl bulacağınız ve nasıl kullanacağınız konusunda detaylı bilgiyi ilerleyen konularda bulabilirsiniz..
10. Satış yapacağınız dil ve hedeflediğiniz coğrafya kazançlarınızı doğrudan etkileyen başlıca faktörlerden biridir. Türkiye ’ de bir ürün satmak istediğinizde coğrafyanızdaki ortalama yaşayan insan sayısı 80 milyonken, İngilizce içerikli bir site ve ürün ile satış yapacağınız sahada milyarlarca potansiyel müşteri olduğunu unutmayın.
Mutlaka bilmeniz gereken bir husus var ki, İngilizce ’ de yapacağınız satışlarda kazanç oranınız çok yüksek olacaktır. Bu sebeple İngilizce dil bilginiz varsa biz size İngilizce ‘ de satış yapmanızı öneriyoruz. Fakat tabi ki Türkçe‘de de çok yüksek kazanç sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnsanlar sizin yorumlarınızı önemsiyor; Lütfen yorumunuzu bırakınız.