23 May 2014

Dropshipping Çeşitleri

Bir çok dropshipping metodu vardır, başlıcalarını açıklayalım

1.Tekli ürün: Talep durumuna ve piyasaya göre bir ürün seçilerek, örneğin yaz ise; ter kokusu önleyici krem vs. buna has bir site yapılır ve ürün satışa sunulur. İki şekilde çalışılabilir. Birincisi o üründen yüksek miktarda satın alarak, siteden satışa sunabilirsiniz veya toptancının linkini paylaşarak satış yapabilirsiniz.

2.Sanal mağaza hizmeti: Toptancı firma veya bayilik veren firma, sizin adınıza sanal mağaza kurar, bunun içinde bir miktar ücret ödersiniz. Ürünler ana siteden entegre olarak eklenir ve siz sadece sitenize trafik çekersiniz. Müşteri ürünü alır, sipariş firmaya ulaşır, kargolanır, ödeme alınır. Sizde komisyonunuzu alırsınız. 

3.Xml entegrasyonu ile altyapı: Belki de en kazançlı sistem budur. İster bir isterseniz de birkaç ithalatçı firmanın onbinlerce ürününü sitenizde satabilirsiniz. Kısaca anlatmak gerekirse; bir site açıyorsunuz, altyapıya ithalatçı firmanın xml dosyasını entegre ediyorsunuz. Sipariş alındıktan sonra ithalatçı firma çalışma şekline göre size veya direk müşteriye gönderiyor. Ödemeyi sizin almanız ve karşılığında fatura kesmeniz gerekiyor. Bunu için şirket kurma bölümünde anlatacağım şekilde kuruluş yapmanız gerekmektedir.

4.Yabancı siteler: Dünya üzerinde onlarca firmanın sadece ürün linkini reklam yaparak, güzel komisyonlar kazanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnsanlar sizin yorumlarınızı önemsiyor; Lütfen yorumunuzu bırakınız.