16 Haz 2011

Metabolik balansta; geçirilen bir günün özeti

Şöyle bir ardıma baktığımda bayağı bir yol katettiğimi görüyorum. Bu makalemde size bir günümün nasıl geçtiğini anlatacağım ve bu bir gün hikayesinin hemen ardından metabolik balansta uyulması gereken kurallar ıda vurgulayacağım. Umarın faydalanıyorsunuzdur.

Metabolik balansta geçirilen bir günün özeti : 

Sabah saat 07:20 gibi kalkıyorum. bir gün önceden hazırlamış olduğum kahvaltı menümü dolaptan çıkartıyor ve meyvemle birlikte afiyetle yiyorum. Peşine suyumu içip, yine akşamdan öğlen yemeği için hazırladığım menümün bulunduğu poşetimi alıp işyerine gitmek üzere servis yolunda 15 dakika yürüyorum. Bu arada öğlen menümü dolaptan çıkartırken akşama da ne yiyeceğime karar verip onu da deep freeze den indiriyorum ve dolabın alt bölmesine bir kase içerisinde koyuyorum ki akşam 19:00 gibi evde olduğumda çözülmeye yakın olsun ve hemen zeytinyağı ile soteleyip akşam yemeğimi hazırlayabileyim.

Bir de işyerindeki yoğunluğu hesaba katarsanız varın düşünün boş vakit bulup, bulamadığımı. Ama keyifli oluyor. Hele ki sistemi oturttuğunuzda artık kendi kendine işleyen kocaman bir saat kulesinin saatinin mekanizması gibi tıkır tıkır işliyor.

Bunun yanında Metabolik balansta uyulması gereken kuralları da hatırlatmamda yarar var ;

Günde tek tip protein tüketmek önemli. Kahvaltıda beyaz peynir varsa, gün içinde tekrar peynir yememek gerekiyor.
Öğüne protein ile başlamalısınız. Kahvaltıda önce peynirden başlayın ya da pastanın önce kremasını yiyin.
En az 2 litre su için. Kişiye özel hazırlanan beslenme programına göre bu miktar değişebiliyor.
Meyve yemek şart. Özellikle her gün bir elma yemek sistemin vazgeçilmez kurallarından biri. İstediğiniz bir öğünde sabah, öğlen veya akşam yiyebilirsiniz.
Üç öğün yemek gerekiyor. Öğünlerin arasında en az 5 saat olmalı. Sık sık yemek yemek vücuttaki insülin düzeyini yükselttiği için önerilmiyor.
Akşam 9'dan sonra bir şey yememek önemli. Çünkü vücut akşam dinleniyor ve yağ yakıyor. Dolayısıyla akşam yemeğini erken yemelisiniz.
En az 8 saat uyumak gerekiyor. Uykusuz kalmak metabolizmanın dengesini bozuyor. Uykuda insülin düşüyor ve vücut yağ yakıyor.
Öğünleriniz 60 dakikadan fazla sürmemeli. Yemek masasında uzun saatler geçirilmesi önerilmiyor.


Faydalı olmasını diler, yorumlarınızı ve takiplerinizi umud ederim.

3 yorum:

  1. kilo verebildiniz mi şu anda durum nedir acaba

    YanıtlaSil
  2. bende metabolik balancela 3 haftada 6 kilo verdim çok mutluyum devamıda gelecek insallah darısı kilo vermek isteyenlerin başına...

    YanıtlaSil
  3. ::) amin. darısı tüm kilo vermek isteyenlerin başına.. başarınız için tebrik ederim.

    YanıtlaSil

İnsanlar sizin yorumlarınızı önemsiyor; Lütfen yorumunuzu bırakınız.