24 Haz 2011

Yemek yeme alışkanlığı ve püf noktaları

Yapmış olduğum diyette neredeyse 1 aya yaklaşmış bulunmaktayım. Bu haftasonu kontrolüm yok, önümüzdeki hafta sonu yani 2 Temmuz 2011 Cumartesi günü kontrole gideceğim. 1 ayda neler öğrendiğimi, daha önce neleri yanlış yapıp neleri-yapmadığımı, sağlıklı bir şekilde beslendiğimi zannederek kendime ne kadar zarar verdiğimi ve en önemlisi yemek yeme alışkanlığı mın ne kadar düzensiz olduğunu ve daha neler neler öğrendim. Bu bilgiler doğrultusunda siz metabolik balans'a başlamak isteyip te bir türlü sağlıklı kaynak bulamayan okuyucularıma da bir nebze olsun yol gösterebilmek için bu makalemi yayınlamayı düşündüm.

Evet; aslında şöyle bir problemimiz var ; Düzensiz ve salaş Yemek yeme alışkanlığı. Metabolik Balans'ta vücudumun girdiği düzeni ve metabolizmamın erdiği rahatlığı bir kenara bırakır ve verdiğim kiloları da yok sayarsam dahi bir şey öğrendim, düzenli,sağlıklı beslenme ve sağlam bir metabolizma...

Daha önce nasıl bir beslenme programı izlediğimi buradaki makalemden okuyabilirsiniz.

Tam bu noktada makaleme; Yemek yeme alışkanlığı ve püf noktaları ile ilgili bir alıntı ile devam etmek istiyorum :

- Kilonuzu etkin bir şekilde korumak için eski yeme alışkanlıklarınızı tekrar düşünmeniz ve kilo almanıza neden olan davranışlarınızı belirlemeniz gerekir.

- Yemeklerinizi ve atıştırmalarınızı önceden planlayın. Gelişigüzel yemek tüketimi çoğunlukla yüksek kalori alımına neden olur. 

- Bir programa bağlı kalın.(Benim programım Metabolik Balans - metabolic balance)

- Paketten değil, tabaktan yiyin.(Menülerim genellikle gramajlı)

- Masaya getirmeden önce besinleri porsiyonlara ayırın. Porsiyon kaseleri ve tabakları masanın üzerinde olmadığı zaman muhtemelen daha az tüketirsiniz. Küçük kase ve tabaklar kullanırsanız, az olan porsiyonlarınız çok gibi görünecektir.

- “Tabağı silip süpürmek” iç güdüsünü unutun. Doygunluk hissine ulaştıktan sonra tabağınızdaki her şeyi bitirmek zorunda değilsiniz.

En önemlisi ; Atıştırma isteği duyduğunuzda (özellikle aç olmadığınızda), başka işlerle ilgilenin. Hemen bir bardak su için veya Koşuya çıkın, bir arkadaşınızı arayın, köpeğinizi gezintiye çıkarın veya bahçenize çıkın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnsanlar sizin yorumlarınızı önemsiyor; Lütfen yorumunuzu bırakınız.